Zöldmánia

Zöldhomlokzati pályázat budaiaknak

A Budavári Önkormányzat 20 millió forintos keretösszegben hirdetett meg pályázatot zöldhomlokzat létesítésének támogatására.

A támogatás célja, hogy az önkormányzat fenntartható energia- és klímaakciótervében meghatározott célok elérése érdekében a biodiverzitást növelő, klímahatékonyságot javító beruházások körében elősegítse a homlokzati zöldfalak létesítését.

Pályázatot nyújthatnak be az I. kerületben lévő épületek, épületrészek tulajdonosaiként vagy bérlőiként magánszemélyek, gazdálkodó szervezetek és társasházat. Az igényelhető támogatás legalább 30 ezer, legfeljebb 300 ezer forint, a maximális támogatási intenzitás mértéke pedig a projekt összköltségének 50 százaléka. Ennek értelmében a szükséges saját forrás mértéke a projekt összköltségének a fele, de ha a tervezett összköltség meghaladja a 600 ezer forintot, abban az esetben a többletköltséget a pályázónak kell fedeznie, így a támogatási intenzitás mértéke értelemszerűen arányosan csökken.

A pályázat benyújtási határideje november 15., ám a meghirdetéstől folyamatosan, a keret kimerüléséig fogadják be az igényeket.

A pályázat részletei megtalálhatók ide kattintva.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK