Zöldmánia

Sebastian Vettel továbbra sem adja fel

A korábbi világbajnok, Sebastian Vettel már többször is megnyilvánult a klímaváltozás elleni harc, környezetvédelem és a társadalmi problémák megoldása kapcsán.

El kell vennünk valamennyit abból a pénzből, amit a Forma–1 keres, és meg kell próbálnunk újra befektetni a promóterekbe, és lehetőséget kell adnunk nekik, hogy a jobb, zöldebb, tisztább megoldás mellett döntsenek, amikor a rendezvények lebonyolításáról van szó – mondta Vettel, aki a silverstone-i hétvégén pályára vitte Nigel Mansell „vörös 5-ös” Williamsét.

A Forma–1 szervezői több zöldkezdeményezést indítottak a fenntarthatóság érdekében. Ezek közé tartozik az a terv, hogy 2030-ra nettó nulla legyen a karbonlábnyomuk. A 2026-os erőforrás-szabályozás részeként megújuló üzemanyagokat vezetnek be, emellett 2025-re a versenyeknek fenntarthatóvá kell válniuk és meg kell szabadulniuk az egyszer használatos műanyagtól.

Vettel szerint a versenyhelyszínek egyelőre nincsenek a helyzet magaslatán a tömegek kezelése kapcsán. „Minden olyan eseménynek, amely nagy tömegeket vonz, meg kell felelnie a korunkkal járó felelősségnek” – mondta a szezon végén az Forma–1-től visszavonuló Vettel.

(racingline.hu)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK