Zöldmánia

Iskolai tantárgy lesz a fenntarthatóság

A fenntarthatósági elv alkalmazására felkészítő képzést szervez gyakorló pedagógusoknak a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Kék Bolygó Alapítvány.

A klímaváltozás miatt egyre fontosabb komplexen, a modern tanítási elveknek megfelelően értelmezni és oktatni a fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteket. A felkészülés a fenntarthatóságra folyamatos tanulást jelent, ami természettudományos, társadalomtudományi, gazdasági ismereteket egyaránt magában foglal. A négy féléves képzés a BCE elismert oktatóinak segítségével a Kék Bolygó Alapítvány Zöld Föld projektjében kifejlesztett Fenntarthatóság tantárgy oktatására készíti fel a tanárokat. A fenntarthatóság mint tantárgy 2024-től már választható érettségi tárgy lesz.

Az Alapértékek Nonprofit Kft. fejlesztésében indított Zöld Föld oktatási programcsomagot Áder János köztársasági elnökként karolta fel, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pedig támogatásáról biztosította még három évvel ezelőtt.

A képzésre októbertől lehet jelentkezni legalább alapszakos pedagógusi végzettséggel és három év gyakorlattal. A februárban kezdődő képzést levelező formában, keresztféléves rendszerben szervezik meg. A hallgatók az első két félévben általános ismereteket sajátítanak el, a szakmai képzés ezt követően jön. Akiknek már van szakirányú továbbképzési szakon szerzett oklevelük, elég a 3. és 4. félévet teljesíteniük. A képzés finanszírozásról későbbre ígérnek tájékoztatást.

A hallgatók egyebek között megtudhatják, hogyan kell szabadtéri és tantermi tanulási környezetet kialakítani, digitális eszközöket és megoldásokat integrálni, személyre szabott, fejlesztő értékelést adni. Az érdeklődők a részletes tájékoztatót és a képzési programot ide kattintva megtekinthetik. Ugyanitt tették közzé a szak tantervét és felvételi követelményeit.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK