Zöldmánia

Jönnek a környezetbarát csomagolóanyagok

Több mint háromszázötven millió forintból fejleszti a környezetbarát csomagolóanyagok előállítását a debreceni, nyomdaipari befejező műveletekkel foglalkozó Folkem Kft.

A vállalat a fejlesztéshez a Széchenyi 2020 programban 351,09 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást kapott. Ezzel a társaság olyan papíralapú élelmiszeripari csomagolóeszközök nagyüzemi gyártását valósíthatja meg, amelyeknél újrahasznosítható, komposztálható, lebomló anyagokat használnak.

A debreceni társaság 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy a nyomdaipari szegmensen belül a régió felületnemesítő központjává váljon. A társaság célja, hogy a felületnemesítés területén teljes körű szolgáltatást nyújtson a nyomdák számára, és egy olyan szellemi műhelyként működjön, amely alkalmazkodik a piac igényeihez.

A támogatott projekt része a nagyüzemi gyártás feltételeinek megteremtése, a csomagolóeszközök folyamatos és biztonságos előállítását megalapozó géppark beszerzése, kialakítása, valamint a termelési folyamatokat irányító rendszerek kidolgozása.

Eddig csak külföldön gyártott termékekkel lehetett kielégíteni a környezetvédelmi törvényváltozás miatt egyre növekvő piacot, de a pályázat révén lehetővé vált, hogy jó minőségű termékkel ezen a piacon magyar vállalkozás, a Folkem Kft. is meg tudjon jelenni.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK