Zöldmánia

Megoldások az emelkedő villanyszámlák ellen

A Schneider Electric olyan új megoldásokat mutatott be az egyik legrangosabb ipari kiállításon, a Berlinben megrendezett IFA-n, amelyekkel éves szinten több mint 200 ezer forinttal is csökkenhet a háztartások fűtési költsége és minden eddiginél takarékosabban tölthetők otthon az elektromos autók.

A hatékony otthoni energiagazdálkodás alapját képezhetik azok a telefonos applikációk, amelyek képesek a ház teljes villamosenergia-fogyasztását nyomon követni, és az összes készüléket, köztük a legnagyobb energiafelhasználókat felügyelni. Az, hogy pontos képünk legyen arról, hogy hogyan, mikor és hol használjuk az energiát, fontosabb, mint valaha, hiszen az emelkedő áramdíjak miatt a fogyasztók folyamatosan keresik a megtakarítási lehetőségeket. A Schneider Electric Wiser applikációja segítségével teljes körű információhoz juthatunk a villamosenergia-felhasználásról, ezáltal adatokkal alátámasztott döntéseket hozhatunk az egyes készülékek használatával kapcsolatban.

Az alkalmazás valós idejű képet nyújt az aktuális energiafelhasználásról és a fogyasztás előzményeiről, így az ingatlantulajdonosok nyomon követhetik a napi költségeket, emellett az applikáció mesterséges intelligenciával támogatott tippeket és tanácsokat is kínál a leghatékonyabb energiafelhasználáshoz.

A Wiser intelligens fűtésirányítási vezérléssel pedig a lakástulajdonosok távolról felügyelhetik és beállíthatják az otthonuk minden helyiségének hőmérsékletét, valamint automatikusan csökkenthetik a beállított értékeket a nem használt helyiségekben. A Wiser App segítségével a lakástulajdonosok a fűtést az időjárásnak és a ház szigetelésének megfelelően is módosíthatják.

Az elektromos járművek töltése komoly energiaterhelést jelent tulajdonosaik számára, akár 40 százalékkal is növelheti az otthoni energiafogyasztást. Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy elkerüljük az egekbe szökő számlákat, és felkészüljünk egy fenntarthatóbb jövőre, mindössze néhány érintéssel egy alkalmazáson.

A Schneider Electric új elektromos autó töltője (EVlink Home Smart) esetében négy üzemmód közül választhatnak, ráadásul a töltő a Wiser okosotthon rendszerrel is integrálható. A költséghatékony üzemmód használatával a Wiser a leghatékonyabb ütemtervet alakítja ki annak érdekében, hogy a legolcsóbb villamosenergia-tarifa alapján töltődjön az e-autó, míg a zöldtöltés kizárólag megújuló áramforrásokat használ. A Wiser intelligens energiagazdálkodási rendszere automatikusan kiegyensúlyozza a terheléseket, hogy a lakástulajdonosok számára minimális fennakadást és maximális hatékonyságot biztosítson.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK