Zöldmánia

Rovarhotelt kapott Budapest

Egy újabb zöldprojekt keretében a Svájci–Magyar Kereskedelmi Kamara munkatársai egy rovarhotelt adtak át a Főkertnek a Népligetben.

A farönkökből és lécekből összeállított építményt Mr. Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete és dr. Botos Barbara klímavédelmi utazó nagykövet avatta fel. A szervezet célja, hogy a rovarhotel telepítéshez hasonló projekteken keresztül felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Úgy vélik, a városlakó embereket körülvevő, sokszínű ökoszisztéma megőrzése kiemelt fontosságú napjainkban.

A Swisscham Hungarytől nem idegen a környezetvédelem, a Svájci–Magyar Kereskedelmi Kamara korábban 25 fát ajándékozott Budapestnek.

A rovarok a növények beporzásán túl segítenek megőrizni a talaj szerkezetét és termékenységét, emellett a táplálékláncban is fontos szerepük van. Ha egy megfelelő „szállóval” a közelünkbe csalogatjuk a hasznos rovarokat, a környezetünkben fogják elvégezni a beporzást. Így két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen a beporzásban végzett segítség mellett távol tarthatjuk őket a lakásunktól.

(SwissCham Hungary)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK