Zöldmánia

Díjazták a Danone környezetvédő projektjét

A Danone Magyarország Kft. elkötelezett abban, hogy kézzelfogható segítséget nyújtson a piaci szereplők és a fogyasztók számára a zöldebb megoldások kapcsán.

Hazánkban évente 16-19 millió tonna hulladék termelődik, aminek jelentős része háztartási szemétből, azon belül is műanyag csomagolásokból származik. A Danone Magyarország Kft. ezért egy olyan, Műanyag Kisokos nevű ismertető anyagot álmodott meg, ami mélyebb betekintést nyújt a hazai piacon megtalálható műanyagfajtákról, azok felhasználási és újrahasznosítási lehetőségeiről.

A Danone Kft. a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségével közösen elkészített, könnyen érthető tájékoztató anyaga szemléletes infografikákon keresztül edukál és ad gyakorlati tanácsot abban, hogy mindenki számára felismerhetők legyenek azok a műanyagfajták, amelyek megfelelnek az újrahasznosíthatósági követelményeknek, áttekintést ad a fenntarthatóságról, az ökolábnyomról, a hazai csomagolási hulladék helyzetéről, valamint megtalálható benne a műanyagfajták részletes ismertetése, beleértve azt is, hogy mely fajtával mi a teendő.

A Danone kezdeményezése idén elnyerte a Trade Magazin fenntarthatósági díját. Ez a kitüntetés nemcsak a presztízsértéke miatt fontos, hanem mert mutatja azt, hogy az útmutatóban leírtak valóban fontos és hiánypótló tájékoztatást nyújtanak az olvasóiknak. A Műanyag Kisokos segít abban, hogy nap mint nap tehessünk valamit a fenntarthatóbb jövőért.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK