Zöldmánia

Így csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást egy irodaház

A Blue Cube irodaházában 437 telepített napelem panel biztosítja az épület energiaellátásának egy részét, ami 120 ezer kilogrammal csökkentheti az éves szén-dioxid-kibocsátás mértékét.

A tulajdonosi beruházásként megvalósult zöldinnovációnak köszönhetően a Blue Cube tetején 437 napelemet és 7 invertert telepítettek, amelyek az épület éves energiafelhasználásának 27 százalékát fedezik. A napelemek előzetes kalkulációk alapján 200 MW-os éves teljesítménnyel szolgáltatnak majd elektromos áramot az épület bérlői számára. A panelek 120 ezer kilogrammal csökkentik az éves szén-dioxid-kibocsátás mértékét, amely 5700 fa oxigéntermelő képességének felel meg.

A fosszilis energiahordozókról a megújuló energiára való átállás a fenntartható jövő záloga, a folyamat egyik meghatározó szereplője pedig az energetika. A Blue Cube-ot üzemeltető S IMMO Hungary ezért modernizálta az energiaellátási rendszerét, amelyért BREEAM In-Use Excellent – Building Management és Very Good – Asset Performance tanúsítványt kapott. A Blue Cube irodaház a Váci úti irodafolyosón található, az M3-as metró vonala és több buszmegálló közelében.

„A napelemekkel való energiatermelés során nem keletkezik szén-dioxid vagy más, káros üvegházhatású gáz. Ha olyan irodát bérelünk, amely megújuló energiaforrásokat vagy napelemeket használ az épület fenntartására, akkor zöldenergiából fedezhetjük cégünk villamosenergia-szükségleteit, így csökkentjük a karbonlábnyomunk méretét. Azzal párhuzamosan, hogy rengeteget teszünk a cég ökológiai lábnyomának csökkentéséért, az ESG kritériumok alkalmazása azt is jelenti, hogy magasabb minőségű, a fenntarthatósági szempontoknak megfelelő ingatlanokat kínálunk a bérlőink számára” – fogalmazott Barabás Géza, az S IMMO Hungary ügyvezető igazgatója.

(fotó és forrás: simmoag.hu)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK