Zöldmánia

Nem egyszerű az elektromos autózás

A japán márkák rosszul szerepeltek a Greenpeace által elvégzett, tíz autógyártó szén-dioxid-mentesítési erőfeszítéseit vizsgáló felmérésében. Megvizsgálták, hogy egy adott vállalat milyen modellekkel van a piacon, mennyire figyel a gyártásnál a környezetvédelemre, illetve hogy mikor átállna át arra, hogy csak elektromos autókat állítson elő.

A Greenpeace kutatásában a Toyota végzett az utolsó helyen, csakúgy, mint tavaly. Az elektromos vagy hidrogénnel hajtott autók a Toyota eladásainak mindössze az egy százalékát teszik ki. Ez nem meglepő, hiszen jelenleg csak a bZ4X és a Mirai felel meg az előbbi kitételnek. Úgyhogy a Greenpeace szerint a Toyota jelentősen le van maradva a több autómárkához képest környezetvédelmi szempontból.

A Nissan és a Honda nyolcadik, illetve kilencedik lett, azaz az utolsóelőtti és az azt megelőző helyen végzett, három pozíciót rontva tavalyhoz képest. A lista élén a General Motors áll, de még ők is csak 38,5 pontot értek el a megszerezhető százból – írta a totalcar.hu.

A teljes lista megtekinthető ide kattintva.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK