Zöldmánia

Megmenekülnek a nagyvárosi fák

Párizsban a lakók felháborodtak, mert az Eiffel-torony lábához tervezett új épületek megépítéséhez túl sok fát kellett volna kivágni. Úgy tűnik, hogy végül semmi sem lesz a projektből.

A francia főváros polgármesteri hivatala elállt az Eiffel-torony lábánál tervezett új épületek megépítésétől, miután a környezetvédők és a helyiek hónapokon át tiltakoztak a projekt megvalósítása ellen, sőt, egy petíciót is indítottak, amelyet mintegy 150 ezren írtak alá.

Az eredeti tervek szerint mintegy húsz fát kellett volna kivágni a projekt megvalósításához, és négy épületet húztak volna fel az Eiffel-torony lábánál, amelyekben kávézók, üzletek, mosdók ás poggyászkiadó kapott volna helyet. Bár Emmanuel Grégoire, Párizs alpolgármestere bejelentette, hogy teljesen leállítottak minden építési projektet az Eiffel-torony lábánál, hozzátette, hogy ennek ellenére folytatják a tereprendezési munkálatokat.

A tereprendezés a hivatal közlése szerint egy sokkal nagyobb terv része, amelynek célja, hogy a turisztikai látványosság körüli teret átalakítsák, és ebbe beletartozik az utak, a közterületek füvesítése, valamint a cserjék ültetése. Grégoire kijelentette, hogy nem engednek a nyomásnak, ám azt sem akarják, hogy a helyiekkel vitába keveredjenek, és ez beárnyékolja a projektet. Később úgy fogalmazott: „mondjuk úgy, hogy megszüntetjük a súrlódások egy részét” – írta a mizumiskolc.hu.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK