Zöldmánia

Komoly változtatásokra készül a Mars

A Mars Wrigley, a világ egyik legnagyobb édességgyártója bejelentette, hogy 2023-tól az Európában található gyárai számára vásárolt kakaó száz százaléka ellenőrzött, felelős forrásból származik majd.

A száz százalékban felelős forrásból származó kakaóra való áttérés a Mars Wrigley Kakaó a generációkért stratégiájának része. Ennek a célja, hogy valódi, tartós változást érjen el az ellátási láncban a jövő generációi számára. Azokra a kritikus kérdésekre összpontosít, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kakaótermelő családok boldogulni tudjanak, és olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a gyermekek védelmére, az erdők megőrzésére és a gazdák jövedelmének javítására irányulnak.

A Mars Wrigley legfrissebb jelentése szerint a vállalat jó ütemben halad afelé, hogy 2025-re elérje globális célját, és a kakaó alapanyagának száz százalékát a felelős beszerzést támogató programján keresztül szerezze be, emellett minden, a Mars által felhasznált kakaótermés az első beszerzési helyig nyomon követhető legyen. A tavalyi év végén a vállalat által globálisan felhasznált kakaó 61 százaléka származott felelős forrásból, míg a globális kínálat 44 százalékához használt kakaót tudták nyomon követni az első beszerzési ponttól.

A Marson kívül több vállalat, igyekszik tenni a klímaváltozás ellen, a SPAR például tovább zöldíti az üzleteit, míg az IKEA az élelmiszer-pazarlás ellen állt ki.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK