Zöldmánia

Fenntarthatóságáért díjazták a Baileyst

A Baileys elnyerte a B Corp tanúsítványt, ezzel az eddigi legnagyobb szeszesital-márkaként csatlakozott a B Corp mozgalomhoz.

Ezzel a brand azon 5500, tanúsítvánnyal büszkélkedő vállalat egyikévé vált, amely azon dolgozik, hogy az emberek és a bolygó számára egy megújuló és igazságos gazdaságot teremtsenek. Az elismerés szerint a Baileys megfelel az ellenőrzött teljesítményre, elszámoltathatóságra és átláthatóságra vonatkozó magas szintű előírásoknak, egészen az alapanyagoktól a munkavállalói juttatásokon és a jótékonysági adományokon át az ellátási láncig.

A szigorú tanúsítási folyamat során a vállalatirányítás, a munkavállalók, a környezet, a közösség és a vásárlók kategória közül a Baileys a legmagasabb pontszámot a munkavállalók és a környezet területén érte el.

A munkavállalók kategóriájában elért pontszámokhoz a munkavállalói tapasztalat minden szempontját figyelembe vették, beleértve az egyenlőséget és a sokszínűséget. A Baileys vezetői csapatának 75 százaléka nő, ezenfelül minden alkalmazott hozzáférhet olyan vezető juttatásokhoz, mint a szülők számára biztosított hat hónapos fizetett szabadság. A környezet területen elért magas pontszám pedig a vállalat arra való elkötelezettségét mutatja, hogy az egész ellátási láncban pozitívabb hatást érjen el. Ez magában foglalja a gyárakban felhasznált víz mennyiségének csökkentését, illetve a száz százalékban megújuló energiaforrásokból származó villamos energiára való átállást.

A vállalat céljai közé tartozik továbbá a mezőgazdaság támogatása is. Ennek köszönhetően a cég szorosan együttműködik a Tirlán mezőgazdasági termelői szövetkezettel, így segítve azokat az ír gazdákat, akik a Baileys Irish Cream likőr egyik fő összetevőjét, az ír tejszínt szállítják. A Baileys és a Tirlán 1974 óta működik együtt és fektet be az ír mezőgazdasági közösségekbe: 2013-ban létrehozták a Fenntartható tejszínhab kezdeményezést, majd 2022-ben elindult a Fenntartható Mezőgazdasági Akadémia is.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK