Zöldmánia

Fenntartható várost épít Görögország

Athénban az Ellinikon projekt keretében egy hipermodern megaváros épül, amely a föld egyik legfuturisztikusabb települése lehet.

Az Ellinikon több mint hatmillió négyzetméternyi területen kap helyet a város korábbi repülőterén. A helyszín nagyjából a semmiből épül fel, és mindössze 20 percnyi metróútra lesz a város központjától. A szállodáktól és irodáktól kezdve a lakónegyedekig, egészségügyi létesítményekig és sportlétesítményekig az Ellinikon saját riviérát, kikötőt, hatalmas parkot és állítólag Európa legnagyobb kereskedelmi területét is magában foglalja majd.

Az Ellinikont több zöldtechnológiával felszerelik, emellett egy kétmillió négyzetméteres tengerparti parkot és egy 50 kilométeres gyalogos- és kerékpárosutat is építenek. Az építőcég azt tervezi, hogy az Ellinikonon belül minden gyalogosan elérhető legyen.

YouTube video

Az új görög város szakaszosan nyílik meg. Első körben egy lakótorony, valamint egy bevásárló- és étkezési komplexum készül el, előreláthatólag 2025-re. A projekt várhatóan 8 milliárd euróba kerül – írta a travelo.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK