Zöldmánia

Így lehet fenntartható a céges karácsony

Közeledik az év végi dolgozói és ügyfélrendezvények időszaka. Az idén itt is előtérbe kerül a költségtakarékosság, sőt, a fenntarthatósági szempontok sem kikerülhetők. Egy céges program hatalmas költségek és karbonlábnyom nélkül is megvalósítható.

Az év végi karácsonyi rendezvények mindig is nagy szerepet játszottak a munkatársak megtartásában és elkötelezésében, a személyes találkozásokra és közös programokra való igény pedig a Covid után még jobban felerősödött. A partik megfelelő helyszínének és programjainak kiválasztása mellé két fontos szempont is bekerült, a költségcsökkentés és a fenntarthatóság. Így minden bizonnyal nehezebb dolga van annak, aki év végén egy maradandó élménnyel kedveskedne kollégáinak.

„Komoly dilemma lehet egy vállalkozás számára, hogy hogyan lehet mindezt az igényt – az élő, egyedi programot, a költséghatékonyságot és a fenntarthatóságot – egyszerre szem előtt tartani – mutat rá az év végi céges rendezvény szervezésének kihívásaira Lak Tibor, a Papp László Budapest Aréna cégvezetője. – Ha azonban a cég nem saját rendezvényben gondolkodik, ez könnyen megvalósítható. Egy különleges koncert ugyanis nemcsak feledhetetlen élményt nyújt, de a közösen átélt pillanatok erősítik a cég iránti elkötelezettséget és munkatársak közötti kapcsolatot. Egy már eleve megszervezett rendezvénybe bekapcsolódni jóval kisebb költséget és előkészítési munkát jelent, hiszen nem kell a helyszíntől a hangosításon át a fellépőkig a teljes költséget és szervezési feladatot felvállalni. Ráadásul így az esemény környezeti lábnyoma is jelentősen kisebb.”

„A cégek többnyire meglepődnek azon, hogy úgy is elvihetik egy különleges élményre a munkatársaikat, üzleti partnereiket, hogy nem a program teljes költségét kell fizetniük. A Budapest Arénában például a karácsonyi céges partira vagy akár hosszú távon is exkluzívan lefoglalható a Sky Bar, a Páholyok és a Konferenciaterem, amelyek külön helyszínt biztosítanak a vállalati rendezvények számára, miközben már a szórakoztató program is adott – mondta el Dömötör Mónika, a Papp László Budapest Aréna üzletfejlesztési vezetője. – Az elmúlt években elmaradt rendezvények miatt az idén hatalmas a kínálat a könnyűzenei koncertekből. A legnagyobb céges kedvencek közé tartozik, Ennio Morricone, a Queen Symphonic, Simply Red, míg a hazai előadók közül Havasi és Ákos a favorit.”

A szakemberek szerint kifejezetten jót tesz, ha a dolgozók időnként más közegben is együtt vannak, közösen szereznek, élnek át új élményeket. Ez ugyanis jótékonyan hat a csapatmunkára, erősítheti az együttműködést a munkatársak között, ez pedig javítja a produktivitást, a munkakedvet.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK