Zöldmánia

A Magyar Bankholding csatlakozik a Mastercard zöldkoalíciójához

A Magyar Bankholding együttműködik a Mastercarddal, és csatlakozik a fizetéstechnológiai cég Priceless Planet Koalíciójához. A bankcsoport az összefogás keretén belül szeretné felhívni a fiatalok figyelmét a fenntarthatóságra és a zöldpénzügyek fontosságára.

A Magyar Bankholding 2022 nyarán fogalmazta meg ESG-stratégiáját, amelynek értelmében fontos szerepet vállal a lakosság zöld pénzügyi edukációjában, valamint célul tűzte ki működése fenntarthatóvá tételét. A stratégia egyik eleme olyan partnerkapcsolatok kialakítása, amelyek hozzájárulnak ezen célok eléréséhez.

A 2020 januárjában indult Mastercard Priceless Planet Koalíció tervei szerint öt év alatt világszerte 100 millió fa ültetésével egyesíti a fogyasztók, a pénzintézetek, a kereskedők és a városok erőfeszítéseit az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Ehhez az együttműködéshez csatlakozik most a Magyar Bankholding, amely a következő hetekben különböző aktivitásokkal és tartalmakkal arra hívja fel a lakosság, azon belül is a fiatalok figyelmét, hogy egyéni szinten mi tehető a fenntarthatóságért a pénzügyek területén.

„A fenntarthatóság megteremtése mindannyiunk feladata, ezért fontosnak tartjuk, hogy saját vállalásaink mellett a lakossági ügyfeleinket is minél inkább a zöldirányba tereljük, a fenntarthatóságot előtérbe helyező szokásokra ösztönözzük őket, valamint felhívjuk a figyelmüket a zöld pénzügyi termékek nyújtotta előnyökre. Éppen ezért fontos számunkra, hogy egy olyan jelentős partner koalíciójához csatlakozhatunk, mint a Mastercard” – mondta Puskás András, a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója.

A közös kampány egyik fő célja a lakosság edukációja és ösztönzése a digitális kártyahasználatra, hiszen az ügyfelek eközben díjmentesen járulnak hozzá a Mastercard faültetéseihez. „Amikor a Mastercardnál létrehoztuk a Priceless Planet Koalíciót, az az elv vezérelt bennünket, hogy partnereinkkel közösen sokkal többet tudunk tenni a bolygónkért, mint külön-külön programokat indítva. Éppen ezért óriási öröm számunkra, hogy a Magyar Bankholding is csatlakozott ehhez a közös erőfeszítéshez, hiszen a közreműködésükkel több száz ezer emberhez érhetünk el és tehetünk nagy lépést a 100 millió fa elültetésének irányába” – mondta a bejelentés kapcsán Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK