Zöldmánia

Különös karácsony a II. kerületben

A II. kerület lemondott a szokásos díszkivilágításról, viszont így is karácsonyi hangulatot próbálnak teremteni.

„Biciklihajtású karácsonyi világítás a II. kerületben – a fenntarthatóság jegyében épül és üzemel a karácsonyi világítás a Mechwart ligetben” – írja Facebook-oldalán Őrsi Gergely, ahol egy videót is megosztott a biciklihajtású világításról.

A szokásos kerületi díszkivilágításról az idén lemond a II. kerület, de a karácsonyi hangulat megteremtése nem maradhat el. „Megígértük, hogy alternatív módon igyekszünk karácsonyi hangulatot varázsolni. Ennek egyik első lépése a Mechwart liget új karácsonyi díszítése és kivilágítása, ahol az egyik legfontosabb szempont a fenntarthatóság volt” – fejtette ki a II. kerület polgármestere, hozzátéve: ezúttal nem kivágott fa áll majd a liget közepén, hanem karácsonyi installáció, másrészt a világítás és a fényforrások egy része megújuló energiával üzemel.

Jó néhány fényfüzér energiáját napelem biztosítja, és olyan része is van a térnek, ami csak akkor világít, ha jó gyorsan megtekerjük az energiaellátást szolgáló bicikliket.

Őrsi Gergely azt is elmondta, a díszvilágításra szánt összegből a rászorulóknak nyújtott támogatásokat emelték, valamint rezsitámogatást nyújtanak azoknak a munkatársaiknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és a jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek – írta az index.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK