Zöldmánia

Meghitt karácsony környezetbarát módon

Karácsonykor az otthonunk dekorálása vagy az ajándékok csomagolása, díszítése során mindennek megtalálhatjuk a fenntartható verzióját, ezáltal ötletes és kreatív dolgok születhetnek.

Otthoni fények
Hangulatos, ha a lakást fényfüzérekkel aggatjuk tele, ám a régebbiek, hiába működnek jól, valószínűleg jóval többet fogyasztanak, mint amennyit szeretnénk. Ehelyett érdemes beszereznünk néhány energiatakarékos LED-es égősort, amelyek évekig is kitartanak és garantáltan nem fogyasztanak túl sok áramot.

Természetes dekoráció
Az otthonunk ünnepi díszbe öltöztetéséhez használjunk gallyakat, fenyőágakat, tobozokat, bogyókat. Ezeket egy tálon elrendezve igazi erdei hangulatot varázsolhatunk az asztalra, de tökéletes alapanyagot nyújtanak karácsonyi ajtódíszhez vagy saját gyártású adventi koszorúhoz is.

Megörökölt díszek
Ahelyett, hogy minden évben új díszeket vásárolnánk, törekedjünk arra, hogy kialakítsunk egy saját családi hagyományt. Így szenteste a fa alatt együtt fel lehet idézni, hogy melyik díszt honnan örököltük, melyik volt nagyszülőnké vagy a dédszülőnké volt, kitől kaptuk ajándékba vagy épp mikor, hogyan és kivel együtt készítettük.

Különleges díszítés
Remek ötlet és kiváló családi program, ha mézeskaláccsal dekoráljuk a karácsonyfát. Együtt süthetünk, cukormázzal dekorálhatjuk a sütiket, lyukasztás és madzagozás után pedig mehet az egész a fára.
Felkarikázott, a radiátoron kiszárított narancsgerezdeket is lógathatunk a fára, ami remek illatot kölcsönöz az egész szobának.

Csomagolás helyett
A drága csomagolópapírok helyett választhatjuk az újrahasznosított papírt, de régi cipősdobozokat is bevonhatunk újságpapírral és dekorálhatjuk is ezeket. Persze az is lehet, hogy egyszerűen letakarjuk egy abrosszal vagy kendővel a fa alatt lévő ajándékokat, és amikor eljön az nagy pillanat, akkor leplezzük le őket.

(Forrás: bien.hu, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK