Zöldmánia

Cél a fenntartható a szépségápolás

A L’Oréal újabb lépést tett annak érdekében, hogy az általa felhasznált összetevők 95 százaléka biológiai eredetű forrásból, rendelkezésre álló ásványi anyagokból vagy körkörös folyamatokból származó anyagokból álljon.

A kozmetikai vállalat stratégiai partnerségre lépett a francia biotechnológiai vállalattal, a Microphyttal. Ez egy újabb bizonyítéka a L’Oréal zöldtudományokra irányuló kutatási és innovációs stratégiájának, valamint a Franciaországban és világszerte működő innovatív biotechnológiai startup cégekbe történő befektetéseinek. Ez a stratégia áll a L’Oréal 2030-ig szóló fenntartható fejlődési programjának középpontjában is, ideértve azt a célkitűzést, hogy az általa felhasznált összetevők 95 százaléka biológiai eredetű forrásból, rendelkezésre álló ásványi anyagokból vagy körkörös folyamatokból származó anyagokból álljon. A 2007-ben alapított Microphyt egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású eljárást fejlesztett ki mikroalgák előállítására, amelyeket aktív tulajdonságaik és funkcionális adottságaik miatt többek között a kozmetikai termékekben is használnak.

A L’Oréal és a Microphyt egy közös technológiai platformot hoz létre, és egyesíti az anyagi és az emberi erőforrásait annak érdekében, hogy a mikroalga-biomasszából nyersanyagokat állítson elő. Mindkét cég célja az, hogy hosszú távú partnerséget alakítsanak ki új kozmetikai megoldások kifejlesztésére.

Ennek a szabadalmaztatott eljárásnak és a természetes tényezők szabályozásának köszönhetően a Microphyt a világon a legszélesebb körben és ellenőrzött módon termeli a mikroalgák legkülönfélébb fajtáit. A cég egy integrált platformmal büszkélkedhet, amely átalakítja a mikroalgákat, ezáltal olyan természetes és megújuló összetevőket fejleszt ki, amelyek illeszkednek a L’Oréal fenntartható törekvéseihez. Az elmúlt másfél évben a Microphyt három olyan innovatív hatóanyagot dobott piacra, amelyet a kozmetikumokban történő felhasználásra terveztek, és megkezdte első két szabadalmaztatott élelmiszeripari összetevőjének forgalmazását is az étrend-kiegészítők amerikai piacán –írta az iotmagazin.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK