Zöldmánia

Egyre több a fa Budapesten

A Westend és a Woodapest közös projektjeként december elején 38 fával gazdagodott az Andrássy út.

A Föld napján nyitotta meg kapuit a Westend használtruha-gyűjtő helyisége, a ReStore, ahol amellett, hogy gyűjtik a feleslegessé vált textíliákat, különféle fenntarthatósággal kapcsolatos aktivitásoknak is helyet adnak. A leadott használt ruhák után hűségpontok járnak a Westend applikációjában, amiket a projekt indulásakor faültetésre is be lehetett váltani. Az elmúlt nyolc hónap eredménye több mint 25 tonna újrahasznosításra felajánlott ruha és 38 új fa, amit már el is ültettek az Andrássy úton.

A Woodapest egyesület küldetése, hogy összehozza a civil, valamint a fenntartói szférát, és szakemberek bevonásával egyre zöldebbé tegye a városi környezetet. A Westenddel közösen a bevásárlóközponthoz közeli kerületek fásítását tűzték ki célul. Ehhez a Westend az áprilisban megnyitott ReStore helyiségüket használta, ahol rendszeresen felhívják a vásárlóik figyelmét arra, hogy milyen sokféle módon tehetünk azért, hogy tehermentesítsük a környezetünket.

A Westend ReStore ajtaja a hét hat napján nyitva áll, hogy bárki leadhassa felesleges ruháit, ezzel is csökkentve a környezeti lábnyomát. Ha valaki legalább egy zsákot megtölt, akkor 100 pontot kap a Westend applikációban, amit különböző környezetbarát dolgokra válthat be. Kaphat érte újrahasznosított anyagból készült neszesszert, kulacsot vagy dizájnos vászontáskát, de az üzlet nyitásakor az is választható volt, hogy a csomagot leadó nevében a bevásárlóközpont vegyen meg és ültessen el egy fát. Ennek a lehetőségnek és a vásárlók környezettudatos felajánlásának köszönhetően került ki 38 fa az Andrássy útra.

„Nagyon büszkék vagyunk a vásárlóinkra, hiszen a mostani faültetés is jól mutatja, hogy sokan választják azt, hogy partnereink lesznek egy élhetőbb város kialakításában. A Westend kiemelten fontosnak tartja, hogy felelős vállalatként tegyen a környezetért, és örülünk, ha ebbe be tudjuk vonni a látogatóinkat is. Szeretnénk teret és tudást biztosítani azok számára, akik szívesen tennének valamit a környezetükért. Erre a legkülönfélébb módokon kínál lehetőséget a ReStore, a használtruha-gyűjtés mellett rendszeresen tartunk a témában workshopokat, szervezünk különféle fenntarthatósággal kapcsolatos aktivitásokat, de például üzletünk adott otthont a Máltai Szeretetszolgálattal közös jótékony célú tanszergyűjtésnek is. Ez a 38 fa látványosan mutatja a ReStore sikerét, és bízunk benne, hogy idővel egyre több fát láthatnak a budapestiek a Westend pontgyűjtésből” – mondta el Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója.

A fák telepítésében részt vettek a Westend munkatársai, a felajánló vásárlók, valamint a Puskás Peti, Dallos Bogi házaspár vezetésével a Woodapest csapata.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK