Zöldmánia

Hatsávos autópályát rejtettek el a föld alá

Egy hatsávos autópályát építettek Houstonban, amelyet dombok alá rejtettek, hogy ezzel is megóvják a természeti környezetet és növeljék az emberek életterét.

A Houston Memorial Park átalakítását, a hatsávos autópálya dombok alá vitelét a Nelson Byrd Woltz tájépítész cég álmodta meg. Amit létrehoztak, az tulajdonképpen egy nagy zöld híd, amely újra összeköti a Memorial Park északi és déli részét, amelyet eddig az autópálya kettéosztott. A tervet a heves viharok, valamint a város fáit és környezetét pusztító szárazság ellen dolgozták ki.

A 2011-es aszály hatására a Memorial Park Conservancy, a Houston Parks and Recreation Department és az Uptown Development Authority megkezdte az együttműködést a houstoni Memorial Park átalakítási tervének kidolgozását. Az összefogás eredménye egy olyan 100 hektáros projekt lett, amely újra összeköti a meglévő park déli és északi területét, amelyet eddig a sztráda osztott ketté.

Az elképzelések szerint a hatsávos autópályát borító dombok hamarosan Houston egyik új nevezetességei lesznek, amelyeket a helyiek újra birtokba vehetnek, használhatják a területen újonnan létesített kerékpárutakat és a zöldterületeket. A projekt a befejezéshez közeledik, a megnyitást az idén decemberre tervezik.

YouTube video

A houstoni új Land Bridge négy alagutat foglal magában, mindkét irányban kettőt-kettőt. Ezek 90 és 140 méter hosszúak, és naponta több mint 55 ezer autó halad át rajtuk – írta a fanpage.it.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK