Zöldmánia

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul

Az energiaárak elszabadulása és környezetünk kímélése miatt lakossági LED-csereprogramot indít a CYEB.

Mivel elkerülhetetlen, hogy reagáljunk a világunk az energiaválságra és a klímaváltozásra, a CYEB LED-cserélő programot hirdet a lakosság számára. Ennek keretében a program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED-es fényforrásokra.

A LED-es izzóknak jelentős az energiamegtakarítása a hagyományosakhoz képest, és mindez a villanyszámla összegében is megmutatkozik. Hosszú, akár tízéves élettartam, egyenletes fény és jó fényhasznosítás jellemzi, ráadásul a kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelése.

Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 izzó található, és a világítás költsége a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki, egy ekkora számnál már valóban komoly megtakarítást lehet elérni. A CYEB számításai szerint 5 darab 100 W-os wolframszálas izzó ugyanekkora megvilágítást biztosító (12 W) LED-re cserélve napi 4 óra használat mellett 40 Ft/kWh energiaárnál a spórolás mértéke 17 600 Ft egy évben. Emellett a megtakarított energiával 154 kg szén-dioxid kibocsátása is megelőzhető, kímélve ezzel környezetünket.

A CYEB programjában való részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-eket a jelentkezéskor megadott háztartásban használják, és legalább két évig használatban is maradjanak. Emellett szükség van a regisztrálandó háztartás villanyszámlájára, valamint a szerződő fél, a villanyszámla-előfizető személyazonosságának igazolásához szükséges dokumentumokra: személyi igazolvány és lakcímkártya – olvasható ledcsere.hu oldalon.

A jelentkezéshez kattintson ide.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK