Zöldmánia

Drága a benzin? Válts elektromosra!

Egyre népszerűbb a közösségi autózás, de a benzinársapka eltörlése még inkább felpörgette a forgalmat Budapest elektromosautó-megosztó szolgáltatójánál: 24 óra leforgása alatt a szokásoshoz képest 23 százalékkal nőtt a bérlések száma.

Az elmúlt évek töretlen fejlődése után bebizonyosodott, hogy nagyon is számolnak a benzinárral a fővárosi gépjármű-tulajdonosok, és nagyon úgy tűnik, hogy már nem csak a környezettudatos, valamint „trendi” fiatalok körében lesz népszerű a közösségi autózás. Ez a megoldás minden olyan egyedülálló felnőtt vagy család számára ideális választás, ahol jelentősen megterheli a háztartások költségvetését a hirtelen megugró benzinár.

„Számításaink alapján nagyjából évi 9000 megtett kilométer alatt szinte biztosan jobban megéri greengózni, mint saját autót fenntartani, és ez még inkább így lesz a hatósági benzinár eltörlésével – nyilatkozta Ádám Boglárka, a cég vezérigazgatója. – Azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben az emberek még tudatosabb döntéseket hoznak majd a közlekedési szokásaikkal kapcsolatban.”

Az elmúlt időszak eseményei nemcsak azt mutatták meg, hogy a magánfelhasználók körében egyre népszerűbb a közösségi autózás, hanem azt is, hogy mind több flottájától szabaduló (vagy annak használatát racionalizáló) vállalat is a közösségi közlekedés megoldása felé fordul. Ennek megfelelően tehát nem csupán magánemberek, de olyan cégek is nagy számban az elektromosautó-megosztás mellett tették le a voksukat, amelyek az elszállt költségeket nem akarják vagy nem tudják beilleszteni a jövő éves tervezésükbe.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK