Zöldmánia

Így lehet fenntartható a szex

A szexuális játékok globális piaca 2025-re elérheti a 27 milliárd fontot, ám az iparág a műanyag-felhasználás miatt egyáltalán nem működik fenntarthatóan. Ám úgy tűnik, mégis van megoldás, hogy kisebb legyen a környezeti terhelés.

A szexuális segédeszközök, a síkosítószerek és az óvszerek becslések szerint évente 222,9 millió tonna hulladékot okoznak csak Nagy-Britanniában, a márkák pedig ebben az iparágban is kezdik felismerni, hogy az új termékek vásárlásakor a fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet játszik a fogyasztói döntések során. Ennek köszönhetően a Womanizer márka a világon elsőként dobta piacra környezetbarát szexjátékát, a Premium ecót, amely az első, biológiailag lebomló és újrahasznosítható szexuális segédeszköz.

A Premium eco korábban az úgynevezett ABS műanyagból készült, ám a cég váltott, és már Biolene-t használ, amely nem más, mint egy bioműanyag, amely 70 százalékban természetes anyagokból, például kukoricakeményítőből készül, így biológiailag lebomló és újrahasznosítható.

A Womanizernél nem csupán maga a termék, hanem a csomagolás is száz százalékban műanyagmentes, úgynevezett FSC-papírból készült, amely szintén újrahasznosítható. Ráadásul a cég minden egyes Premium eco megvásárlása után egy fát ültet a One Tree Planted jótékonysági szervezettel együtt, amely azon dolgozik, hogy véget vessenek a globális erdőirtásnak.

„A szexuális segédeszközök értékesítése exponenciálisan növekedett az elmúlt években, ezek a termékek pedig egyre nagyobb társadalmi elfogadottságot nyernek – mondta Johanna Rief, a Womanizer részéről. – „De mint sok más iparágban, ezen a területen is jelen van a túlzott műanyag-felhasználás és a környezettudatosság. Mindezekre hosszú távú megoldásokat kell találni a jelen és a jövő generációinak is. A Premium eco pedig az első lépés a Womanizer részéről, hogy vállalatként fenntarthatóbbá váljunk.”

(Euronews.com)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK