Zöldmánia

Tudatosak vagyunk, csak ne kerüljön sokba

Tudatosabban figyelünk a fenntarthatóságra, azonban az idén kevesebbet vagyunk hajlandók költeni erre.

A környezetbarát csomagolást az ünnepre készülődve a megkérdezettek fele fontosnak értékelte. Abban az esetben, ha ez nem jelentene nagy árkülönbözetet, többletköltséget is vállalna a megkérdezettek 59 százaléka, de csupán 8 százalék tenne így minden körülmények között – derül ki az Opinio piackutató felméréséből, amelyet a Rondo Hullámkartongyártó Kft. megbízásából végzett.

Egy évvel korábban a válaszadóknak csupán a 29 százaléka mondta azt, hogy a környezetbarát csomagolást nagyrészt szem előtt tartja, ugyanakkor 74 százalék lett volna hajlandó fizetni a környezetbarátabb csomagolásért, legalább egyes esetekben.

Az idei felmérésben a válaszadók 23 százaléka mondta azt, hogy környezetbarát csomagolóanyagot tervez venni az ajándékaihoz. A legtöbben a papírcsomagolásokat részesítik előnyben: 59 százalék csomagolópapír, míg 36 százalékuk papírzacskó és papírdoboz használatát tervezi.

A megkérdezettek jelentős része az ünnepek alatt is a megszokott lépéseket teszi a fenntarthatóság érdekében: szelektív hulladékgyűjtést 69, a termékek újrafelhasználását 49 százalék alkalmazza, míg a nejlonzacskók használatát 46 százalékuk mérsékli. A szelektív hulladékgyűjtés népszerűbb lett tavaly óta, akkor még csak válaszadók 59 százaléka gondolt erre.

(MTI, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK