Zöldmánia

Környezettudatos innováció a Coca-Colától

Hulladékmentes Világ stratégiája részeként megváltoztatja a termékei csomagolását a Coca-Cola.

A cég a csomagolástól elválaszthatatlan, palackhoz rögzített kupakokkal látja el az üdítőitalait, ami megkönnyíti a palackok együttes begyűjtését és újrahasznosítását, és ez a fogyasztóknak kényelmesebb, higiénikusabb élményt jelent.

Az új kupakokkal a fogyasztók a megszokott módon, de rögzített kupakkal használhatják a palackokat. A csomagolás egyben marad, így csökkenhet az elveszített vagy eldobált, ezáltal esetenként a természetbe kerülő kupakok mennyisége. Az új csomagolás használata kényelmesebb és higiénikusabb is, hiszen a kupakot ivás közben nem kell kézben tartani, illetve elkerülhető, hogy a kupak leejtve beszennyeződjön.

A palackok és a kupakok kialakítása alapvetően változatlan maradt, ám ezeket már egy műanyag szálból és egy gyűrűből álló kiegészítő köti össze. A fogyasztóknak annyi a dolguk, hogy a kupakot a megszokott módon eltekerik, majd hátrahajtják addig, amíg egy kis kattanást érzékelnek. Ha pedig kiürült, az üres palackot a rögzített kupakkal együtt a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőbe lehet tenni.

Az új kupakok bevezetése egy újabb lépés, amelynek segítségével a vállalat támogatja a csomagolási hulladék csökkentését, a körforgásos gazdaság elérését. A műanyag kupakok és palackok együttes begyűjtését és újrahasznosítását célzó szabályozás összhangban van a vállalat csomagolásokra vonatkozó fenntarthatósági vállalásával, amelynek értelmében 2030-ra az italpalackok száz százalékának megfelelő mennyiségű hulladék visszagyűjtéséhez fog hozzájárulni.

YouTube video

Az új, rögzített kupakokkal ellátott Coca-Cola, Sprite, Fanta és Kinley üdítőitalok 2023 elejétől kerülnek az üzletek polcaira, majd ezt követi a többi Coca-Cola-termék.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK