Zöldmánia

Egyre népszerűbb a zöldlakáshitel

Mind többen keresik a K&H zöldlakáshitelét, amellyel a pénzintézet augusztusban elsőként jelent meg a magyar piacon.

A kölcsön igénybe vehető meglévő ingatlan modernizációjára, felújítására vagy olyan új ingatlan vásárlására, amely megfelel a magasabb energetikai elvárásoknak.

A K&H azért jelent meg a piacon konstrukcióval, hogy a kölcsönből finanszírozott lakóingatlan energetikai besorolása és energiafogyasztása javuljon, így megfeleljen a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek. Vagyis az adott ingatlan legalább teljesítse a BB energetikai osztályra vonatkozó paramétereket, amelyek alapján az egy négyzetméterre vetített éves energiafogyasztás legfeljebb 80 kWh óra lehet. A K&H zöldlakáshitel bevezetése összhangban van a hitelintézet azon törekvéseivel, amelyek kiemelten kezelik a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet és az energiatakarékosságot.

Az augusztusi bevezetés óta az igénylők 52 százaléka lakóingatlan építésére kérte a kölcsönt, 37 százalékuk olyan lakás vásárlására szánja a hitelösszeget, amely még csak tervezőasztalon elérhető, azaz a következő években készül el, 5 százalékuk már elkészült energiatakarékos új lakás vásárlását finanszírozza a kölcsönből. Emellett az igénylők 6 százaléka meglévő lakóingatlan modernizációra, felújítására fordítja az igényelt összeget.

A pénzintézet augusztus elejétől november végéig közel 2,8 milliárd forint értékben fogadott be zöldlakáshitel-igénylést. A befogadott kölcsönök átlagos összege 25,8 millió forintot tett ki – írta a marketing.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK