Zöldmánia

Fenntarthatóbban működnek a bankok

Családbarát hely és Zöld Iroda minősítést szerzett a Magyar Fejlesztési Bank, amely ezeket a címeket két évig használhatja.

A hitelintézet szerint élen kívánnak járni a fenntarthatóság erősítésében, a környezeti hatások vizsgálatát, a társadalmi kérdések kezelését és a vezetői döntéshozatal folyamatát magukban foglaló ESG-projektek támogatásában, továbbá a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésében.
Ezzel összefüggésben hamarosan megjelenik a bank első, a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő fenntarthatósági jelentése, összhangban a szabályozói és piaci elvárásokkal.

A Családbarát hely védjegy elnyeréséhez a Családbarát Magyarország Központ auditorai a helyszíni bejáráson megvizsgálták a foglalkoztatás módját, a dolgozói juttatásokat, támogatásokat, a vállalati közösségépítést és a fizikai-mentális egészség támogatására tett lépéseket. A tanúsítvány elnyerésében fontos szerepet játszott az ősszel megnyílt MFB Aprófalva bölcsőde, valamint az, hogy a bank egy belső használatú, Kismama iránytű című kiadvánnyal is segíti a munka világába visszatérő anyukákat.

A Zöld Iroda tanúsítvány odaítélésének előzményeke, hogy a Magyar Nemzeti Bank tavaly áprilisban Zöld Ajánlást adott ki a bankszektor szereplői számára, amelyben felhívta a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. Az MFB ezt az ajánlást követve programot indított azért, hogy a környezet- és emberbarát irodai működés szempontjából több szakterülete is megfeleljen a Zöld Iroda minősítőrendszer követelményeinek. A minősítést végző Követ Egyesület az értékelésnél kiemelte az MFB vezetőségének és dolgozóinak elköteleződését, a minősítésnél már meglévő energiatakarékos intézkedéseket és a takarékos vízfelhasználást. A Családbarát hely és a Zöld Iroda tanúsítványt két évig használhatja a Magyar Fejlesztési Bank.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK