Zöldmánia

Így lehet környezetbarátabb az irodai munka

A Lenovo egy környezetbarát egér/billentyűzet kombinációt jelentett be. A cég szerint mindkét eszköznél a felhasznált anyagok 65 százaléka újrahasznosított, óceánhoz kötődő műanyag.

A társaság beszámolójából az derül ki, hogy az általuk kifejlesztett vezeték nélküli billentyűzet/egér kombináció akár három hónapot is kibír egyetlen töltéssel, bár a terheléstől függően a billentyűzet sokkal hamarabb megadhatja magát. Az egér és a billentyűzet bal, illetve jobb gombja pedig 10 millió kattintást is kibír.

A billentyűzet/egér kombináció támogatja a Windows Swift Pair csatlakozást, a Bluetooth 5.1-et és a Bluetooth LE-t Mindkét alkatrész óceánhoz kötődő és fogyasztás után újrahasznosított műanyagból készül. A két termék együtt 79 euróért vásárolható meg, a vállalat tervei szerint már az idén júliustól.

A vezeték nélküli egeret négy programozható gombbal szerelték fel, ami lehetővé teszi a felbontás menet közbeni beállítását. Az optikai érzékelő szinte bármilyen felületet képes követni, a maximális felbontása pedig négyezer dpi – írta a techkalauz.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK