Zöldmánia

Kínai megoldás sebességimádóknak

A kínai Davinci Motor Milánóban mutatta be legújabb elektromos motorkerékpárját, a DC 100-ast, és ezzel együtt a cég felvázolta az európai terjeszkedési terveit.

A DC 100-as 2021 júliusában debütált a kínai piacon, majd 2022 augusztusában a cég megnyitotta az első üzemét a kínai Zibóban, ahol a jármű már próbaüzembe is állt. A Davinci Motor célja futurisztikus motor bevezetésével, hogy az európai felhasználók számára biztonságosabb és élvezetesebb vezetési élményt nyújtson. Elmondásuk szerint a kétkerekű tökéletes egyensúlyt teremt a gyorsulás, a sebesség és a hatótávolság között.

A motorhoz tartozó Davinci alkalmazás segítségével az új felhasználók is gyorsan elsajátíthatják a jármű innovatív funkcióit. A motorosok az okostelefonjukat a telefontartóra helyezhetik, ezt követően a mobil interaktív műszerfallá, navigációs eszközzé válik, és olyan információkkal szolgál, mint a jármű állapota, a fennmaradó hatótávolság, valamint a helymeghatározás.

YouTube video

Az elektromos motor három másodperc alatt gyorsul fel nulláról százra, a maximális sebessége 200 km/h. A csúcsteljesítménye 100 kW (135 lóerő), a maximális hatótávolsága pedig 400 kilométer. A DC 100-ast a tervek szerint 27 500 dollárért dobják piacra – írta a csajokamotoron.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK