Zöldmánia

Beszáll a luxusautó-gyártásba a Panasonic

A Panasonic Energy megállapodást kötött a kaliforniai székhelyű Lucid Motors elektromos autógyártóval lítium-ion akkumulátorok szállításáról.

A társaság a termelési kapacitásainak jelenleg csaknem teljes egészét az amerikai elektromosautó-piac legnagyobb szereplője, a Tesla szívja fel, így a mostani megállapodással a társaság az Elon Musk cégétől való függőség csökkentésére számít.

A japán gyártó nyáron jelentette be, hogy Kansasban építi meg a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyárát négymilliárd dollárból, ahol a Tesla számára gyárt akkumulátorcellákat. A kaliforniai székhelyű, startupcégként indult, elektromos luxusautókat gyártó Lucid 2021 nyarán indította be termelését arizonai gyárában, nem sokkal a sikeres tőzsdei bevezetés után. A cég többségi tulajdonosa a szaúdi szuverén vagyonalap amely 2018-ban szállt be a cégbe.

A Panasonic Energy akkumulátorait a Lucid Air luxusszedánokba szerelik majd, amely egy töltéssel több mint 800 kilométert képes megtenni, nem csoda, hogy sokan a Tesla modellek riválisának tartják.

A járműgyártó korábban 20 ezer autó kiszállítását tervezte 2022-ben, míg az idén 6-7 ezer jármű eladásával számol – írta a zoldjarmuipar.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK