Zöldmánia

Futurisztikus autót mutatott be a Peugeot

A Peugeot az idei CES technológiai kiállításon fedte fel az elképzelését az elektromos autók jövőjéről, ahol bemutatta legújabb, Inception nevű szedánját.

Az Inception 800 voltos, 100 kWh-s akkumulátortechnológiát használ, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen töltéssel 800 km-t tegyen meg, és mindössze ötpercnyi töltés után már 150 km-t is meg lehet tenni vele – ráadásul a töltéshez vezetékre sincs szükség, mindezt megoldja az indukciós technológia. Ami a teljesítményt illeti, az új Peugeot két villanymotorja együttesen 680 lóerőt képes generálni, és kevesebb mint 3 másodperc alatt képes felgyorsulni 0-ról 100 km/h-ra.

A CES-en bemutaott autó a márka következő generációs pilótafülkéjének debütálása is. A klasszikus kormánykereket téglalap alakúra, az úgynevezett hypersquare-re cserélték, amelynek közepén egy tablet típusú képernyő található, ami különböző információkat jelenít meg.

YouTube video

A képernyő minden sarkában található egy kör alakú mélyedés, amelyet a felhasználók beprogramozhatnak a járművük egyes elemeinek vezérlésére, így azokhoz könnyedén hozzáférhetnek a hüvelykujjukkal, anélkül, hogy le kellene venniük a kezüket a kormányról.

YouTube video

A Peugeot szerint az Inception inspirálja majd a jövőbeli elektromos járműveit, beleértve a legkompaktabb modelljeit. A gyártó elképzelései szerint az első autók 2025-ben érkeznek – írta az engadget.com.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK