Zöldmánia

Környezetvédelmi rajzpályázat gyerekeknek

Az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás rajzpályázatot hirdet nyíregyházi általános iskolás tanulók részére Tisztább levegő a jövőnkért! címmel.

A pályázat célja az általános iskolás gyermekek körében a levegővédelemmel, a légszennyezéssel kapcsolatos információk terjesztése. A gyermekek megmutathatják, mit jelent számukra a levegő- és környezetvédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért, valamint azt, hogy min szeretnének változtatni a felnőttek viselkedésében, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen. A pályázat kiírója és rendezője az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás.

A rajzpályázatok benyújtása ezekben a korcsoportokban lehetséges: I. korcsoport: 1–4. osztályosok, II. korcsoport: 5–8. osztályosok. Korcsoportonként a rajzpályázat 1–3. helyezettjei kapnak díjat.
A pályamunkát beküldők automatikusnak részt vesznek egy közönség szavazáson, a Crossbordair Facebook-oldalán. Az oldalon a legtöbb like-ban részesülő pályamunka beküldője értékes nyereményben részesül. Like-olni a rajzok feltöltését követően, február 3-tól február 15-én 12 óráig lehet.

A pályázaton nyíregyházi 1–8. évfolyamos tanulók vehetnek részt, egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. Alkalmazható technika: tetszőleges szabadkézi technika (grafit, színes ceruza, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték vagy ezek ötvözete). Beadandó rajz paraméterei: A4, 1–5 MB fájlméret, jpg vagy pdf formátumban.

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a résztvevők és hozzátartozóik hozzájáruljanak a megadott személyes adataik kezeléséhez ezen a nyilatkozaton keresztül. A pályázaton való részvétellel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás és tagjai a pályaműveket kiadványaiban, weboldalán a készítő nevet feltüntetve szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhassa.

Más pályázatra már benyújtott alkotással nem lehet pályázni, a projektben közvetlenül érintettek és azok közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt a rajzpályázatban. Amennyiben elektronikusan küldik meg, a rajz mentésénél a fájl neve tartalmazza (rövidítve!) az iskola nevét, az osztályt és a gyermek nevét. A fájl nevét ékezet nélkül kell menteni, például így: Moricz_Zsigmond_Alt.Isk_3a_Kiss_Peter.jpg

Amennyiben postai úton küldik meg vagy személyesen adják be, úgy a rajz hátoldalán a gyermek és az iskola nevét, valamint osztályát kell feltüntetni (például: Kiss Péter Móricz Zsigmond Általános Iskola 3. a osztály).

A pályamunkákat az alábbi címre lehet beküldeni, vagy személyesen bevinni: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1., levelezési cím: 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf. 83., vagy online a crossbordair.rajzpalyazat@gmail.com e-mail-címen, jpg, vagy pdf formátumban.

Beküldési határidő: 2023. január 31., 12 óra, eredményhirdetés február 22-én a Crossbordair Facebook-oldalán.

(Forrás: nyiregyhaza.hu, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK