Zöldmánia

Munkahelyet teremt és zöldít a Nestlé

Ismét komoly fejlesztésbe fogott a Nestlé Hungária a büki állateledel-gyártó bázisán. A munkahelyteremtés mellett a környezetbarát megoldások alkalmazása is kiemelt figyelmet kap.

A több mint 35 ezer négyzetméteres gyártóterülettel és ultramodern, automata üzemű raktárral bővíti kapacitásait büki Purina gyárában a Nestlé Hungária. A nedves állateledelt előállító üzemegységre és a mellette épülő önműködő, számítógéppel vezérelt tároló- és visszakeresési rendszerű (ASRS) raktárépületre 140 milliárd forintnyi saját forrást fordít a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. Ez még azok után is óriási összeg, hogy Európa egyik legnagyobb, jelenleg is közel 1400 főnek munkát adó állateledelgyárának számító büki Nestlé Purina 2020-ban egy 50, 2021-ben pedig egy 35 milliárd forintos beruházási csomaggal 250 munkahelyet teremtett a térségben. Így a most bejelentett beruházással együtt öt év alatt több mint 500 álláshely létesül a gyárban.

A korábban elindult két fejlesztési ütemhez hasonlóan a mostaniban is kiemelt figyelmet kap az innováció és a környezetbarát megoldások alkalmazása. Az új gyáregységekben kizárólag zöldárammal működő elektromos bojlerek biztosítják majd az energiaellátást, ami tovább javítja a gyár szén-dioxid-emissziós értékeit.

Az anyavállalat globális célkitűzéseinek megfelelően a Nestlé Purina-üzemben már hat éve megújuló forrásokból származó áramot használnak, az ipari hulladékot pedig vagy anyagában, vagy hőenergia formájában hasznosítják újra.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK