Zöldmánia

Teafilterrel védi a környezetet a Tesco

A szerveshulladék-gyűjtőben komposztálható növényi alapú teafiltert vezet be a Tesco, amivel csökkenteni szeretné a műanyaghulladék mennyiségét.

A szupermarketlánc először Nagy-Britanniában vezeti be az újfajta teafiltereket. A vásárlók életének megkönnyítése érdekében az áruházaikban egyértelmű információkat helyeznek majd el a teafilter-komposztálás helyes módjára vonatkozóan.

A brit Tesco megbízásából készült YouGov-felmérés szerint a reggelente hagyományosan teát fogyasztó vásárlók nem igazán tudják, hogy mit tegyenek a használt teafilterekkel, így nem meglepő, ha több milliónyi filter landol a nem megfelelő hulladékgyűjtőkben.

Az elképzelések szerint a Tesco növényi alapú teafilterekre való áttérésével a szupermarketlánc által értékesített, éves szinten több mint egymilliárd teafilter komposztálható lesz nyárra.

A környezetvédelmi törekvések ezzel korántsem értek véget, a Tesco, a The UK Plastics Pact egyik alapító tagja további lépéseket tesz annak érdekében, hogy csökkentse a felhasznált műanyagok mennyiségét, valamint hogy segítse a vásárlóit a műanyaghulladék kezelése során. Az új teafilternek köszönhetően mostantól még többen élvezhetik a reggeli teájukat annak tudatában, hogy ha a filter a szerveshulladék-gyűjtőbe kerül, az a többi szerves anyaggal együtt lebomlik – írta a trademagazin.hu.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK