Zöldmánia

Újabb kerékpáros fejlesztések a Balatonnál

Keszthely térségében több kerékpáros fejlesztés van folyamatban: pihenők, szervizoszlopok épülnek, tavasszal pedig átadják a biciklisközpontot az Energia téren.

Vonyarcvashegyen nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpáros turistákra. A település központjába, a csónakkikötő és a bringaút mellett egy szervizoszlopot telepítettek, ahol a nap 24 órájában lehet javítani a bringákat. A szezonra pedig több helyen információs táblákat telepítenek.

„A sport terén kiemeltük a kerékpáros és az erdei turizmust. Ezek népszerűsítését igyekszünk növelni. Korábban a Keszthelyi-hegység kitáblázásával foglalkoztunk, most a kerékpárút mellett valósultak meg fejlesztések” – mondta Horváth Tamás, a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület titkára.

Vonyarcvashegyen korábban kerékpáros Festetics-körutat jelöltek ki, de járműveket is vásároltak. A Turisztikai Egyesületnek már 50 kölcsönözhető kerékpárja van, köztük e-bike-ok.

A Magyar Kerékpáros Szövetség pályázatával az egész Balatonnál fejlesztik a kerékpáros turizmust. A Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda felelős a térségi beruházások tervezéséért és megvalósításáért – írta a turizmus.com.

„A nyugat-balatoni részen kitábláztunk mintegy 250 kilométernyi kerékpáros-útvonalat – mondta Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. – A másik fontos fejlesztés, hogy Keszthelyen is lesz egy kerékpárosközpont – a Balatonon egyébként három –, amely a nyugat-balatoni kerékpáros turizmus szervezője és lebonyolítója lesz, és ide futnak be a legfontosabb nyugat-dunántúli kerékpáros-útvonalak is.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, júliusra készül el egy kerékpárút a Somogy vármegyei Kétely és Balatonmáriafürdő között.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK