Zöldmánia

Újabb előrelépés napelemügyben

Napelemekhez gyárt majd forgatórendszeres tartószerkezetet a Solar FM Kft. Komlón, a csaknem 3 milliárd forintos beruházáshoz 1,5 milliárdos támogatást nyert el a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Plusz keretében.

A beruházás célja egy új gyártótevékenység megindítása a Solar FM komlói telephelyén. A projekt keretében felújítják a vállalat 2433 négyzetméteres üzemcsarnokát, beszerzik és beüzemelik a tevékenységhez szükséges technológiai és IT-eszközöket, emellett megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyúrendszert telepítenek a gazdaságos és környezetbarát üzemelés érdekében.

A vállalatnak releváns tapasztalatai vannak a zöldgazdaság területén, a tervezett beruházással pedig jelentős szolgáltatás- és portfólióbővítést valósítanak meg. Az új forgatórendszeres tartószerkezetek integráns rendszert alkotnak, ami nagyobb hozzáadott értéket jelent.

A beruházás eredményeképpen javul a vállalat versenyképessége, valamit új, zöldgazdasághoz kapcsolódó munkahelyek jönnek létre a térségben. A projekt várhatóan a 2023 végén fejeződik be. Remélhetőleg hamarosan jön a szuper napelem, addig pedig ki lehet próbálni a napelemek új generációját.

(MTI, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK