Zöldmánia

Újabb korszerűsítések a Balatonnál

Hiánypótló közvilágítás-fejlesztés kezdődik Balatonalmádiban azzal, hogy energiatakarékos LED-re cserélik az elavult lámpákat.

A polgármester kezdeményezésére a város településfejlesztési osztálya tervezést érintő ajánlattételi felhívást tett közzé, amelynek a beadási határideje január 23-án véget ért.

Mivel a városban lévő lámpatestek zöme korszerűtlen és túl sokat fogyaszt, így a jelenlegi gazdasági helyzetben, az energiaárak emelkedése miatt és a fenntarthatóság érdekében tartották fontosnak a korszerűsítést, a LED-es lámpákra való cserét. Bár egyesek szerint mégsem a legjobb megoldás a LED-izzó, a CYEB ingyenes lakossági LED-csereprogramot indított.

A város közvilágítás-fejlesztése több ütemben valósul meg, a meglévő pályázati forrásoktól és önerőtől függően. A fejlesztés első ütemének várhatóan 2023 második felében kezdődhet meg a legnagyobb fogyasztási helyeken. A világítás minőségének megtartásával a jelenlegi kiadások felére szeretnék csökkenteni a város közvilágítási költségeit – írta a veol.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK