Zöldmánia

Futballmeccs a fenntarthatóság jegyében

A Ferencvárosnak a Vasas elleni mai mérkőzését megelőzően a Groupama Arénában a szurkolókat több program is várja a fenntarthatóság jegyében. Ezzel is felhívva a figyelmet a felelősségteljes életformára, valamint a környezetvédelemre.

Az év első, az Üllői úton megrendezendő bajnokija előtt kitelepül az MVM, ahol a megújuló energiaforrások bemutatásával, napelem-bemutatóval, elektromoskerékpár-installációval és e-autó-kiállással készülnek.

Emellett kitelepül a Penny kitelepülése is, ahol a már megszokott célba lövés mellett, bio-, vega és vegán termékeket kóstolhatnak a szurkolók. A Zöld Aréna aktivitásnál a Zöld Aréna projektről kaphatunk adatokat egy rögtönzött kiállítás formájában.

A mérkőzésre kilátogatók az AmazinX ökotudatos kézműves-foglalkozásnál egyedi vászontáskákat és vászon tornazsákokat készíthetnek előre legyártott sablonok segítségével. A sablonok között több, az FTC-hez köthető jelkép lesz megtalálható. A Családi Nap Ökojátszópark programelemünk elsősorban a fiatalok számára nyújt szórakozást a fenntarthatóság jegyében, míg a két kapu mögötti területen szemétgyűjtő akció lesz a B-Közép és a Green Kids bevonásával.

A tematikus programok mellett lesz ketrecfoci, Fradi Kamion, Fradi-minibusz, arcfestés, lövőerőmérő, subbuteo, emellett debütál a reflexfal, ahol a cél, hogy a szurkolók 60 másodperc alatt a kezük segítségével a lehető legtöbb egymás után felvillanó pontot eltalálják – írta a fradi.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK