Zöldmánia

Kétezer eurós pályázatot hirdet a Wizz Air

A kiválasztott nyertes dizájn a Wizz Air egyik Airbus A321neo gépét díszíti majd, ezzel is felhívva az utasok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára.

A pályázatra február 12. éjfélig várják a pályaműveket a liverydesign@wizzair.com e-mail-címen a verseny feltételeinek és a leadási útmutatónak megfelelően. Az eredményhirdetést követően a győztes terv egy részét vagy akár teljes egészét is viszontláthatja készítője a Wizz Air egyik A321neo repülőgépén. A nyertes pályázat alkotóját emellett 2000 euró értékű utalvánnyal is jutalmazzák.

A légitársaság a közleménye szerint a világ egyik legfiatalabb flottájával és Európa legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitásával arra törekszik, hogy a légi közlekedés legzöldebb választása legyen, és már most utat mutat az iparág többi résztvevője számára a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.

A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a valaha mért legkisebb értéke egy naptári év alatt.

A Wizz Air kiemelt célja, hogy 2030-ig a karbonkibocsátását további 25 százalékkal csökkentse, a fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú eleme pedig a flottájának megújítása A321neo típusú repülőgépekkel.

Emellett a cég folyamatosan újabb üzemanyag-hatékonysági megoldásokat dolgoz ki, fejleszti az ehhez kapcsolódó analitikai rendszereit, továbbá megállapodást írt alá az Airbusszal a hidrogénüzemű repülőgépekben rejlő lehetőségek feltárásáról, valamint az OMV-vel a fenntartható légijármű-üzemanyagok 2023 és 2030 közötti szállításáról.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK