Zöldmánia

Törhetetlen lesz az új Samsung telefon?

Bár hivatalosan csak február 1-jén mutatják be a Samsung Galaxy S23 mobilokat, már kiszivárgott szinte minden fontosabb jellemző. A telefon előállításánál előtérbe került a környezetvédelem és a fenntarthatóság.

A nyilvánosságra került információk szerint a Galaxy S23 sorozatot szerelik fel Corning Gorilla Glass Victus 2 üveggel. Ezt azt jelenti, hogy a képernyő túléli a nagyon durva felületekre, például betonra való zuhanást akár 1-2 méteres magasságból. A GG Victus 2 megoldás környezetvédő, mivel átlagosan 22 százalékban tartalmaz újrahasznosított anyagokat. Ezzel kiérdemelte az Environmentel Claim Validation környezetvédő jelölést. A Victus 2 a telefonok elejét és hátulját is védi majd, ahogy a Victus+ a Samsung S22-es telefon mindkét oldalát.

„Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság iránt, ezért is dolgozunk együtt olyan hasonló gondolkodású partnerekkel, mint a Corning, hogy javítsuk a teljesítményt, ugyanakkor csökkentsük környezeti hatásunkat” – nyilatkozta Stephanie Choi, a Samsung MX ügyvezető alelnöke és marketingigazgatója.

Az új Samsung telefonról annyit lehet tudni, hogy Snapdragon 8 Gen 2-est szereltek bele, valószínűleg egy spéci verzió emelt órajellel, amit a Samsung gyárt. Ehhez jön 8 GB RAM, valamit 128 vagy 256 GB tárhely az alapmodellnél, illetve 256 vagy 512 GB tárhely az S23+ esetén.

A hátlapra egy 50 MP-es fő kamera, egy 12 MP-es ultraszéles látószögű egység, valamint egy 10 MP-es 3x telefotó-kamera kerül, az előlapon pedig egy 12 MP-es szelfikamerát találunk majd. Marad az IP68-as vízállóság, ami pedig az akkumulátort illeti, az S23 egy 3900 mAh-s, az S23+ pedig egy 4700 mAh-s telepet kap. A telefon további specifikációi megtalálhatók ide kattintva – írta a telefonguru.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK