Zöldmánia

Újabb változások a Vodafone-nál

Százhuszonkét új plug-in hibrid és 100 százalékban elektromos autóval zöldíti tovább a flottáját a Vodafone Magyarország. A cég 2021 őszén a vállalat környezetvédelmi stratégiájának részeként kezdte meg a gépjárműflottjának cseréjét.

A program első lépéseként 106 plug-in hibrid járművel gyarapodott a vállalat autóparkja, amit 2022-ben 85 belsőégésű motoros autó cseréje követett. Ezzel tavaly év végére a 400 járműből álló flotta közel fele tette lehetővé a környezettudatos közlekedést a Vodafone Magyarország dolgozói és partnerei számára.

A zöld rendszámos járműveknek köszönhetően a program kezdete óta a Vodafone több mint 30 százalékkal csökkentette a üzemanyag-felhasználását a lecserélt autókhoz képest, amivel hozzávetőlegesen évi 50 ezer kiló szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a bolygót. Az idén további plug-in hibrid gépjárművek, valamint elektromos meghajtású autók érkeznek, így a vállalat teljes gépjárműparkjának közel 80 százaléka lesz környezetbarát.

A Vodafone – szintén a környezetvédelmi stratégiájának részeként – 2020 októbere óta kizárólag megújuló energiaforrásokból fedezi a működését, beleértve a mobil- és vezetékes hálózatok, az adatközpontok, kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A szolgáltató új székházában kialakított IoT- és műszaki megoldások nagy arányban újrahasznosított anyagokból készültek, a fenntartható működést többek között energiatakarékos épületgépészeti és elektromos funkciók, megújuló energiahasználat (például napelem) és a korszerű okosépületekben használt technológiák, például az ablakok nyitásával a klímát lekapcsoló rendszerek támogatják. A vállalat célja, hogy a környezetvédelmi intézkedések segítségével a karbonlábnyomát 2030-ra nettó zéróra csökkentse.

(fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK