Zöldmánia

Csodás tájak környezettudatos nyaraláshoz

Bemutatunk három úti célt, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a zöldgondolkodásra.

Szlovéniát csodálatos természeti adottságok, a modern és a történelmi városok keveréke, kiváló gasztronómia és zöld-, aktív turizmus jellemzi. Nem véletlenül kapta meg Ljubljana néhány éve a világ legzöldebb városa címet. Az energiaszükségletük mintegy háromnegyede fenntartható forrásokból, például vízenergiából származik. Fantasztikus hegyek, kerékpárutak és élénk falusi turizmus vár Szlovéniában.

Olaszország komoly küzdelmet folytat azért, hogy zöldturisztikai központtá válhasson, bár ezt a folyamatot a járvány kissé lelassította. Ennek ellenére jó választás, ha környezetbarát úti célban gondolkodunk. Az országban a glamping, azaz a luxuskemping különösen népszerű, a gasztronómiai kínálat helyi, szezonális alapanyagokon nyugszik, a páratlan természeti adottságok pedig az aktív turizmus rengeteg lehetőségét kínálják.

Norvégia az egyik legjobb zöldturisztikai választási lehetőség azoknak, akik szeretik a kalandokat és az aktív pihenést. Az ország ráadásul példamutató a zöldgondolkodás, a természet iránti szeret és a fenntarthatóság terén. A túrázást, a kajakozást, a hegyeket és a strandokat nem szabad kihagyni, csakúgy, ahogy a sarki fényt – írta a roadster.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK