Zöldmánia

Támogatásokkal fejlesztenék a szálláshelyeket

Mórahalom önkormányzata pályázatot írt ki szálláshely-szolgáltatók energetikai megtakarítást célzó beruházásainak támogatására.

A település vezetése a helyi TDM szervezettel együttműködve évek óta különböző aktuális célok elérése érdekében nyújt támogatást a szálláshely-szolgáltatók számára. Ez azért is fontos, mivel a városban található szállások 75 százaléka az egyéb, illetve a magánszálláshely kategóriába tartozik.

A pályázati felhívás meghatározása előtt a Móra-Tourist Nonprofit Kft. egy online felmérést végzett, illetve turisztikai fórumot szervezett a szálláshelyek aktuális energetikai állapotának és igényeinek megismerése céljából. A felmérés eredményeit, illetve a támogatási lehetőségeket figyelembe véve tett javaslatot a pályázati felhívás tartalmára. A városvezetés által megfogalmazott cél az volt, hogy minél több szolgáltató tartson egész évben nyitva és nyújtson fenntarthatóan minőségi szolgáltatást.

Az önkormányzati támogatás alapja a TDM-tagság, a mértéke pedig a férőhelyek számától függ. A támogatási intenzitás 50 százalék, azaz a szolgáltatók részéről is elvárt a fejlesztésben való anyagi szerepvállalás. A szálláshelyek H tarifára alkalmas hűtő-fűtő klímák beszerzésére, illetve árnyékolástechnikai berendezések beszerelésére pályázhatnak, a támogatással pedig a 2023. évi nyári szezonra készen is lehetnek – írta a turizmusonline.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK