Zöldmánia

Jól járhatnak az önkormányzatok

A városi és nagyközségi önkormányzatok, illetve konzorciumaik február 24-ig igényelhetnek vissza nem térítendő, európai uniós hátterű támogatásokat az OTP Bank és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége pályázatán.

A helyi gazdaság élénkítésére vagy a fenntarthatóságot célzó fejlesztésekre 12 pályázó összesen 50 millió forintot nyerhet. Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a nemrég zárult uniós költségvetési ciklus pályázati dömpingjét követően, 2016 után jól érzékelhető volt a helyi beruházások gyorsulása, a cél az, hogy ezt a dinamikát a mostani ciklusban is megőrizzék a települések.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke hangsúlyozta, örömmel fogadnak minden támogatást, amely további források megszerzését teszi lehetővé számukra. Különösen, ha azt olyan, a megújuló energiák és a helyi gazdaságfejlesztés terén jelentős innovációs tapasztalattal büszkélkedő piaci szereplő nyújtja, mint az OTP Bank.

A pályázatok értékelését a pénzintézet és a szövetség által felkért szakmai zsűri végzi, az elbírálásnál kiemelten figyelik azokat a megoldásokat, amelyeket más települések is sikeresen átvehetnek.

(MTI, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK