Zöldmánia

A Rolls-Royce nagy lépésre szánta el magát

A Rolls-Royce több mint egy évszázados történetében mérföldkőnek számít a márka első tisztán elektromos hajtású autója, a Spectre, amelyről lélegzetelállító képek készültek.

Nagy lépésre szánta el magát a Rolls-Royce, amely 2030-tól csakis elektromos hajtású modelleket kínál majd. Az elsőt 2022-ben le is leplezték, és a Spectre most az utakon is megmutatta magát.
Az elektromos hajtású Rolls-Royce karosszériája büszkén mutatja meg aranyszínű vonalait, miközben a márka történetének legkíméletlenebb tesztprogramján vesz részt, mielőtt az első példányok a vásárlókhoz kerülnek.

A Rolls-Royce szándéka, hogy 2,5 millió kilométert tegyenek meg a prototípusokkal, ami a márka mércéjével mérve 400 évnyi használatnak felel meg. Kétmillió kilométeren már túl is vannak, jelenleg Dél-Afrika kihívást jelentő útjain tesztelik az autókat, akár 50 Celsius-fokos hőmérsékletben, hiszen ezt is bírnia kell a Spectre-nek.

A tesztprogram ezt követően a francia Riviéra felé veszi az irányt, ami nemcsak jó reklám lesz a Rolls-Royce-nak, hanem azért is fontos, mert a legtöbb tulajdonos itt használja majd az autókat. Végül elkocsikáznak az északi sarkkör közelébe, ahol mínusz 40 Celsius-fokban is kipróbálják, hogy mire képes a Rolls-Royce korszakalkotó modellje.

A közel öt és fél méter hosszú, kétajtós luxusautó kerekeit 585 lóerős elektromotor hajtja majd, ezzel a csaknem háromtonnás kocsi 4,5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből száz km/órára, az akkumulátor egy feltöltésével pedig 520 kilométert is képes lesz megtenni a Rolls-Royce történetének legáramvonalasabb autója – írta a roadster.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK