Zöldmánia

Komoly vállalások az Auchantól

Két héten keresztül a fenntartható termékek kerülnek előtérbe az Auchan Magyarország áruházaiban.

Átfogó fenntarthatósági stratégiájának köszönhetően az Auchan Magyarország egyre hatékonyabb lépéseket tesz a környezettudatos működésért. A vállalat komoly vállalásokat tűzött ki az elkövetkezendő időszakra, 2030-ra az üzletek működéséből fakadó szén-dioxid-kibocsátást 46, az azon kívüli kibocsátást pedig 25 százalékkal tervezik csökkenteni. Tavaly több lépést tettek a műanyag-mentesítésért, az idén februárban pedig a Green Weeks nevet viselő aktivitásukkal szeretnék ráirányítani a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára.

A vállalat három fő terület mentén építi fenntarthatósági stratégiáját, ezek közül az egyik legnagyobb terület a környezet. Idetartozik az energiahatékonyság, a műanyag-felhasználás csökkentése, a biodiverzitás védelme, az egészséges táplálkozás elősegítése, valamint az élelmiszer-pazarlás csökkentése, ezek kapnak kiemelt figyelmet a Green Weeks elnevezésű kampány ideje alatt.

Az áruházlánc fontosnak tartja a vásárlók edukálását, így a folyamatos kommunikáció mellett időről időre még hangsúlyosabban igyekszik felhívni a figyelmet a téma fontosságára.

A vállalat 2019 óta tesz következetes lépéseket a fenntartható működés irányába, és ennek kiemelt részét képezi a műanyag-mentesítés. Ennek érdekében tavaly az áruházláncok közül elsőként vezették ki a forgalomból az egyszer használatos műanyag zacskót. A műanyag csomagolóeszközök helyett több környezetbarát alternatívát kínálnak, mint a mára már ikonikusnak számító karton bevásárlódoboz, az alternatív csomagolóeszközök a zöldség-gyümölcs osztályon és a pékárurészlegen, a lebomló, komposztálható változatok a húsoknál, halaknál.

Február közepétől néhány paradicsomfajta is fenntartható papírdobozba kerül. Ez amellett, hogy praktikus és 100 százalékban újrahasznosított papírból készült, dizájnos, ráadásul a megfelelő légáteresztés gondoskodik arról, hogy a benne lévő zöldségek frissek maradhassanak. A korábbi műanyag csomagoláshoz képest ez a hullámpapírból készült, rétegelt doboz kevésbé érzékeny a párára és a hőingadozásra, ennek köszönhetően megnő a benne tárolt termék fogyaszthatósági ideje.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK