Zöldmánia

Így lesz élhetőbb a belváros

Klímatudatos szemlélettel hoznak létre közparkot akadálymentes, befogadó játszótérrel az V. kerületi Hild téren.

Egy minden korosztályt kiszolgáló közösségi teret hoznak létre a téren, amely akadálymentes, emellett a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelel. A kialakítás során érvényesülő zöldszemlélet jegyében olyan különleges megoldásokat alkalmaznak, mint a zöldtető, a függőleges zöldfelületek és a zöldbuszmegálló, valamint a víztakarékos megoldásokra is nagy figyelmet fordítanak.

A beruházást a kerület önként vállalt feladatként, saját anyagi forrásából valósítja meg. Jelenleg azon dolgoznak, hogy pelenkázóval felszerelt nyilvános illemhellyel, gyerekbarát ivókúttal, párásító berendezéssel, pingpongasztallal, új padokkal, közösségi könyvtárral, kerékpártámaszokkal, hulladékgyűjtőkkel, megújított zöldfelülettel és közvilágítással, zárható kapukkal és 0–24 órás élő erős és térfigyelőkamera-rendszeres őrzéssel adhassák át ősszel a teret.

A téren tizenhárom fát telepítenek, ebből négy 20–25 éves és 15-20 méter magas. A parkban a zöldfelület aránya 24-ről 37 százalékra, 851 négyzetméterre nő. A Hild téri játszótéren Dániel András Kuflik mesesorozatának hőseivel találkozhatnak majd a gyerekek ősztől.

(MTI)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK