Zöldmánia

Rajzpályázat gyerekeknek a víz világnapjára

Az idei víz világnapja a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldásához szükséges változások felgyorsításáról szól.

Mivel mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. Az idei évi feladat tehát ennek megfelelően a klímaváltozás témakör feldolgozása, a 2023-as év víz világnapi jelmondatához kötődően: Változtass most!

A felhívásra öt kategóriában lehet jelentkezni (rajzpályázat Baranya és Somogy vármegyei óvodás csoportok, általános iskolák alsós, valamint felsős csoportjainak részére, fotópályázat Baranya és Somogy vármegye közép- és felsőfokú intézményeibe járó diákok részére, illetve szelfipályázat Baranya és Somogy vármegye valamennyi korosztálya részére).

A pályázati felhívás és a hozzájáruló nyilatkozatok a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapjáról tölthetők le. A pályázatokat a szervezők március 3., péntek 12 órai beérkezési határidővel várják postán, személyesen a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon (Pécs, Köztársaság tér 7.) vagy e-mailben, a ddvizig.palyazat@gmail.com címre. Az alkotásokra a DDVÍZIG Facebook-oldalán lehet március 10. és 15. között lehet szavazni, és a legsikeresebb pályaművek díjazásban részesülnek. A kiemelt pályaműveket a Drávától a Balatonig című negyedéves, regionális, online vízügyes kiadványban, valamint a www.ddvizig.hu oldalon és a DDVÍZIG Facebook-oldalán is bemutatják – írta a bama.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK