Zöldmánia

Új helyszínen rendezik a PET Kupát

Hat csapat jelentkezését várják március 1-jéig. Nevezni a Tiszta Tisza applikáción keresztül lehet, ami a petkupa.hu oldalról tölthető le.

A Tiszai PET Kupán PET-palackokból épült hajók vesznek részt. A verseny célja, hogy a folyókat, illetve azok ártereit megtisztítsák a víz felszínén úszó szeméttől. Önkénteseinek köszönhetően 10 év alatt több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat.

A hatékonyságuk növelése mellett a már megtisztított területeket is szeretnék megóvni a visszaszennyeződéstől, ehhez viszont elengedhetetlen a hulladék-utánpótlást jelentő mellékfolyók megtisztítása is. Ezért úgy döntöttek, hogy az idén új folyóra eveznek. A Maros menti településeken a helyiek környezetvédelem iránt elkötelezett csoportjai évek óta dolgoznak az Erdélyben eredő folyó megtisztításán. Apátfalváról, Makóról és Szegedről többen is jelezték az igényt az összefogásra. Nekik szeretnének segíteni azzal, hogy a helyi önkormányzatokkal és zöldszervezetekkel együttműködve május 18–21. között megszervezik a Marosi PET Kupát.

A szervezők ehhez hat csapat jelentkezését várják március 1-jéig. Nevezni a Tiszta Tisza applikáción keresztül lehet, ami a petkupa.hu oldalról tölthető le. A marosi verseny csapatainak hulladékból készülő két hajójához az alapanyag a helyi iskolák bevonásával gyűlik: a PET Kupa szervezői márciustól az iskolaudvarokon elhelyezett bigbagekbe várják a kiürült palackokat és a hajók építésébe is bevonják majd az iskolásokat – írta a delmagyar.hu.

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK