Zöldmánia

Így hasznosítanák a csapadékvizet

Csapadékvíz-elvezető hálózatának átépítésére fordította Barabás önkormányzata az Európai Unió által finanszírozott, környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztési program pályázatán elnyert 319 millió forint támogatást.

A beruházás célja a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei település csapadékvíz-elvezető hálózatának átépítésével, rekonstrukciójával a belvízkárok csökkentése és megelőzése az élet-, illetve a vagyonvédelem érdekében, a tavaszi hóolvadásból és a záporokból származó csapadékvizek elvezetésének, befogadóba juttatásának biztosítása.

A kitűzött cél elérése érdekében a fő feladat, amire a támogatást felhasználták, a belterületi utak mentén és a csatlakozó ingatlanok előtt a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, illetve a meglévő rendszer felújítása volt olyan szintre, hogy az a csapadékot minden időben a leggyorsabban el tudja vezetni a legközelebbi befogadóba.

A csatornákat a szűk belterületi utaknál zártan építették ki, a többi útárkot pedig a könnyebb karbantartás, a kisebb fenntartási költségek és a jó vízelvezető képesség érdekében burkolták.

(MTI, fotó: Freepik)

ÍRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE


Kapcsolódó CIKKEK